
Tarvitaan:
*Possun ulkofile pihvejä. Joko valmiiksi leikattuja tai sitten ulkofileestä leikkaa 1,5-2cm paksuja pihvejä.
*Pari kananmunaa.
*Maustettua korppujauhoa (tässä Leivon Maukkaat Maustekorppujauho)
*Paistamiseen mitä kukakin tykkää käyttää. tässä rypsiöljyä ja voita.
Pihvit huoneenlämpöön niin pitkäksiaikaa että ovat myös huoneen lämpöisiä.
Ite veistän kaikki mahdolliset kalvot ja rasvat pois, mutta ei ole pakollista.
Nuijitaan pihvit ohuiksi. Itse tykkään nuijia todella ohkasia pihvejä. Tällöin pihvistä tulee myös melko kookas eikä oikein mahdu kun yksi pihvi pannulle kerrallaan.
Riko kananmunat lautaselle ja sekoita rakenne rikki haarukalla. Toiseen lautaseen Maustekorppujauhoja. Kasta pihvit kananmunassa ja senjälkeen maustekorppujauhoissa. Perus leivitys siis kyseessä. Mitään muita mausteita ei tarvita. Toki voi teitysti laittaa jos haluaa. Suolaa ei ainakaan kannata tuon korpujauho seoksen kanssa käyttää/lisätä. Senverran siinä on suolaa.
Iske pannulle nokare voita ja loraus öljyä. Anna pannun kuumeta kunnolla! Eläkä edes harkitse lämpötilan pienentämistä. Kuumalla pannulla vaan puoli minuuttia-minuutti/puoli. n. puoltoista minuutissa tuli nämä kuvan pihvit valmiiksi. Kunhan pinnasta tulee vähän rapsakka niin hyvä tulee.
Lisukkeeks keitettyjä perunoita, makaronia, riisiä, ranskalaisia tai vaikka kermaperunoita. Tomaatti ja kurkkuviipaleita kera salaatin. Maustevoinkin siihen tietysti voi pykätä, mutta tää nyt oli helppo ja yksinkertainen ohje. Joskin ei se maustevoikaan vaikea ole tehdä. Pehmeää voita ja halutut mausteet kulhoon ja sekasin. Pyörittää seoksesta 4cm halkasijaltaan olevan pötkön ja iskee pakkaseen. leikkaa jäisenä aavistukseen viistoon 6mm paksuja siivuja ja laittaa kuuman pihvin päälle. Nyt meni kyllä jo hifistelyks. Joskin kovin maukkaaksi sellaiseksi.
Siinäpä se kaikessa yksinkertaiseedessaan. Tuota Leivon Maukkaat Maustekorppujauhoa olen käyttänyt myös jonkunverran ahven ja kuhafileiden maustamiseen. Samaan tapaan vaan dippaa kalafileen eka kananmunassa ja sitten leivittää täysin korppujauhoissa. Kalaan olen lisänyt ihan vähän suolaa ennen leivitystä.